Biztonsági előírások

A trambulinpark eszközeinek használata a trambulinok sajátosságaiból adódóan minden megtett biztonsági intézkedés ellenére baleset kockázatát hordozza magában, ezért mindenki köteles a biztonsága érdekében az alábbi biztonsági előírásokat betartani, illetve a felügyelete alá tartozó személyekkel betartatni. A trambulinpark eszközei a vonatkozó biztonsági előírásoknak megfelelő eszközök, ugyanakkor az eszközöket mindenki saját felelősségre használja, amiről egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot köteles elfogadni.

1. A trambulinpark eszközeit nem használhatja:

A 4. életévét még be nem töltött kisgyermek.

 1. 4-6 év életkor közötti gyermek kizárólag szülővel vagy törvényes képviselővel léphet be a trambulinterületre
 2. akinek a súlya meghaladja a 110 kg-ot
 3. akinek olyan egészségromlása van (krónikus idegrendszeri, kardiovaszkuláris, vázizomrendszeri, érzékszeri elváltozás, egészségkárosodás, megbetegedés), ami ezt nem teszi lehetővé
 4. aki várandós
 5. akinek akut sport-, vagy egyéb sérülése van
 6. aki előtte alkoholt vagy bármilyen alkoholtartalmú készítményt fogyasztott
 7. aki kábítószer hatása alatt van
 8. aki gyógyszert szed és a gyógyszeres kezelés hatással lehet az eszközök biztonságos használatára (vérnyomásingadozás, egensúlyvesztés, szédülés, ájulás, stb.)

2. Az eszközeink használata és a trambulinterületre történő belépés előtt…

 1. öltözz sportos ruhába
 2. ha hosszú a hajad, kösd össze (lógó fejkendő, sapka viselése nem megengedett)
 3. ékszereidet, órát, gyűrűt, karláncot, stb. vedd le, piercingedet vedd ki vagy ragaszd le
 4. ha megteheted, a szemüvegedet vedd le
 5. zsebeidet ürítsed ki
 6. ellenőrizzed, hogy nincs ruházatodon semmi éles vagy kiálló alkatrész
 7. VEGYÉL FEL SPECIÁLIS TRAMBULINZOKNIT
 8. melegítsd be izomzatodat, veygyél részt a beengedést megelőző közös bemelegítésen

3. A trambulinpark eszközeinek használatához tartozó szabályok:

 1. minden eszközünknél kihelyezésre kerültek a biztonsági szabályok, ezeket olvasd el, értelmezd, valamint a felügyeletedre bízott kiskorúval is ismertesd, magyarázd el neki akár óra közben is, ha szükséges
 2. a használati korlátozásokat mindig tartsd be, ha egy adott eszköz használatához szükséges korhatárt vagy testmagasságot nem éred el, vagy testtömeged miatt nem használhatod, ne kockáztasd a testi épségedet!
 3. egyik pályáról a másikra ne ugorj át!
 4. dupla-tripla szaltó előre-hátra, illetve szaltósorozatok végzésr tilos!
 5. az eszközökön enni, inni, rágózni, bármilyen tárgyat szájban tartani tilos!
 6. az eszközökre cipővel vagy mezítláb felmenni tilos!
 7. 6 év alatti gyermek mellett kötelező a szülői vagy törvényes képviselői felügyelet!
 8. a trambulinterületen, a sétáló részeken, a trambulinhálókon szaladgálni tilos!
 9. minden trambulinhálón egyszerre csak egy személy ugrálhat!
 10. figyelj, hogy mindig középen ugrálj, ne ugorj a trambulin szélére, mert az egyensúlyvesztéshez és lábsérüléshez vezethet!
 11. a high performnace trambulinokon történő ugráláshoz az átlagos trambulinokhoz képest jobb képességek szükségesek, ezeken a trambulinokon magasabbra lehet ugrani, ezért a kihelyezett biztonsági szabályok megértése, és betartása mellett nagyobb figyelmet is igényel az ezen a területen tröténő ugrálás, landolás. Kiemelten fontos, hogy az életkori korlátokat minden személy betartsa és minden ugrás után két lábbal stabilan érkezzen a trambulinra a balesetek megelőzése céljából!
 12. a trambulinhálókon, légzsákokban ülni vagy feküdni tilos!
 13. Trambulinon mindig páros lábbal ugrálj, és az ugrást követően két lábra érkezz!
 14. Airbagbe történő ugrásnál (toronyból és trambulinról egyaránt) mindig a hátadra vagy a fenekedre érkezz, két lábbal a légzsákba érkezni tilos, mert az akár töréses balesetet is eredményezhet! Az Airbagbe a medence széleiről beugrálni tilos és balaesetveszélyes!
 15. Airbagbe történő ugrás előtt mindig várd meg, hogy az érkezési zóna tiszta legyen, soha ne ugorj másokra rá!
 16. Airbagbe csak előre felé szabad ugrani, keresztben történő ugrás szigorúan tilos és balesetveszélyes! A légzsákot érkezést követően a kijelölt irányba (EXIT) kell elhagynod, a légzsákban pihenni tilos!
 17. az Airbag medence szélére vagy azon túlra kívülre ugrani tilos és balesetveszélyes!
 18. tilos a katapultozás (miközben egyik személy a trambulinon ül, a másik beleugrik és “kilövi”) az eszközökön!
 19. a trambulinterület akadályelemnek nem minősülő szerkezeti elemeire, oldalhálóira, oszlopokra, valamint a döntött trambulin(ok) felső szivacsozárása, védőhálójára felmászni, belekapaszkodni, lógni, függeszkedni tilos és balesetveszélyes!
 20. a trambulinterület feletti tartószerkezeti elemekhez, csövekhez, egyéb épületgépészeti eszközökhöz, lámpatestekhez nyúlni, hozzáérni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

4. Ninja Warrior pálya biztonsági előírások

 1. a pályát csak 12. életévüket betöltött és minimum 150 cm-nél magasabb vendégeink használhatják, a pályára bármilyen segédeszközt bevinni tilos és balesetveszélyes!
 2. használat előtt a kihelyezett játékszabály megismerése kötelező!
 3. a pályán időmérő rendszert alkalmazunk annak érdekében, hogy vendégeink összemérhessék tudásukat egymás ellen, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor vegyél részt effajta “versenyben”, ha biztos vagy magadban és már megismerted az akadályokat és azokat biztonságosan képes vagy teljesíteni!
 4. mivel az akadálypálya emeletes, ezért tériszonyos vendégeink azt nem használhatják!
 5. csak azokat az akadályokat teljesítsd, amelyeket képességeid engednek, a képességeiden túlmutató akadályokat mellettük elsétálva kerüld ki!
 6. a nyilak mutatják a haladási irányt, ne közlekedj a pályákon a meghatározott közlekedési iránnyal szemben, mert ez balesetveszélyes lehet!
 7. vendégeink tudomásul veszik, hogy a pálya használata komolyan megviselheti a karokat, kezeket és a felsőtestet!
 8. egy pályán egyszerre csak egy személy tartózkodhat!
 9. a ninja warrior pályán is kötelező a speciális zokni használata!
 10. a pályán található tartószerkezetekre felmászni szigorúan tilos!
 11. az alsó szintről a felső szinten lévőket lökdösni, a védőhálót rángatni nem szabad!
 12. kötélpálya szakaszon a kezet, ujjakat a csúszócsiga elé helyezni, a sodronykötelet megfogni tilos és balaesetveszélyes!
 13. az időmérő rendszer gombjait ütögetni, rongálni tilos!
 14. az oldalsó védőhálókon kialakított zipzárakat csak veszélyhelyzet, mentés esetén szabad használni!
 15. mások hergelése, kulturálatlan, obszcén viselkedés tilos!
 16. az emeleti szintre vezető kötélágyon egyszerre egy személy tartózkodhat, ha vannak a kötélágyon, akkor várd meg míg szabad lesz a pálya!

5. Mászófal biztonsági előírások:

 1. mászófal (boulder fal) interaktív játékelemeket tartalmaz, a falon egyszerre maximum 2 fő tartózkodhat, megengedett testtömeg max 100 kg/fő!
 2. a mászófal egy-, illetve két játékos részére is tartalmaz játékot, a játékok körét illetően mindig kérdezd animátorainkat, ők szívesen segítenek minden beállításban
 3. a mászófalon keresztbe mászni, a másik mászó alá bemászni vagy a mászó alatt tartózkodni a védőszivacson balesetveszélyes!
 4. az interaktív projektor tartókonzoljára felmászni, a projektorhoz vagy kábelezéshez hozzáérni tilos!
 5. a játéktéren csak a játékban résztvevők tartózkodhatnak
 6. a játéktér szélén ülni, térdelni, állni szigorúan tilos!
 7. a kezelő utasításait minden esetben végre kell hajtani!

6. Interaktív játékok biztonsági szabályai:

 1. az interaktív játékelemek használat előtt a játékszabályok megismerése kötelező, kérdés esetén animátoraink mindenben segítenek!
 2. segédeszköz )pl. labda) használatát igénylő interaktív játékok esetében a segédeszközök csak az adott játékhoz használhatók, más játéktérbe átvinni tilos!
 3. a használat során más vendégeknek sérülést okozni tilos!
 4. az interaktív eszközök szabályellenes használata, ütőgetése azok rongálódásához vezethet, ebben az esetben a kárt okozó személy vállalja az anyagi felelősséget a rendeltetésszerű állapot helyreállításáért!
 5. interaktív játékok területén az előírt maximális használói létszámot túllépni tilos és balesetveszélyes!

7. A felhőtlen szórakozásért és a testi épség megóvásáért az alábbi szabályok betartására is szükséges:

 1. pihenő beiktatása – rendszeres pihenőkkel a test nem merül ki teljesen, a koncentráció-képesség és az állóképesség is javul, ezért pihenők közbe iktatása kifejezetten javasolt minden hasznló részére
 2. a képességeken túlmutató ugrások fokozott baleseti veszélyt jelentenek, ezért fontos, hogy minden vendég csak a képességeinek megfelelő mozdulatokat hajtson végre, ne vállalja túl magát!
 3. fejjel előre ugrani szigorúan tilos és balesetveszélyes!

AZ ESZKÖZÖKÖN DOLGOZÓ MUNKATÁRSAINK UTASÍTÁSAIT, KÉRJÜK, MINDEN ESETBEN KÖVETNI ÉS BETARTANI! AMENNYIBEN VALAKI NEM RENDELTETÉSSZERŰEN HASZNÁLJA ESZKÖZEINKET, VAGY TEVÉKENYSÉGE VESZÉLYES A SAJÁT ÉS MÁS VENDÉGEINK TESTI ÉPSÉGÉRE, ÉS EZEKET A TEVÉKENYSÉGEIT A FIGYELMEZTETÉS UTÁN SEM HAGYJA ABBA, MUNKATÁRSUNK TÁVOZÁSRA SZÓLÍTHATJA FEL, AMIT HALADÉKTALANUL BE KELL TARTANIA!

Sérülés, rosszullét, egyéb egészségügyi panasz vagy ezek észlelése esetén, az érintett/észlelő vendég azonnal szóljon a helyszínen felügyelő munkatársunknak!

Az eszközöket mindenki saját felelősségre használja, amiről egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot köteles elfogadni.

Biztonsági videó